View FAQ
Frequently Asked Questions
Search
Keyword
Categories
Categories
WebWatchBot General 
NetMailBot General 
Website - General  
NetMailBot Performance 
Watch Item Settings/Configuration 
WebWatchBot Email Settings/Configuration 
NetMailBot Mail Merge & Using a Database 
NetMailBot - Attachments 
WebWatchBot Connectivity - Network - Firewalls 
WebWatchBot Known Issues 
NetMailBot Installation 
NetMailBot Known Issues 
WebWatchBot Installation 
WebWatchBot Errors (Not Relating to Installation) 
WebWatchBot Known Issues - Resolved 
WebWatchBot Performance 
Article
Category Watch Item Settings/Configuration 
Question/Issue On the rare occasion, the output for a Watch Item is different comparing a "Test" and a "Run". Why? 
Answer/Solution If you are running WebWatchBot as a service, you may notice that the output for a Watch Item may be different in the Output window pane compared to the output when a "Test" is run.

This is because WebWatchBot running as a windows service is running under a different Windows user account and may not have all of the settings or access that the logged in user does when running a test.

To describe it in a different way, there are two user accounts involved for each scenario:

"Test" a Watch Item - currently logged in user is executing the test.
"Run" a Watch Item - the user account for the WebWatchBot service is executing the run. By default the user account is "System".

To fully resolve this issue, change the user account for the WebWatchBot service to a user account that has the same or similar settings and access as the user account configuring WebWatchBot.

To change the user account of the WebWatchBot Service:
1. Start
2. Control Panel
3. Administrative Tools
4. Services
5. Find "WWBServer"
6. Right-click on WWBServer and select "Properties"
7. Click the "Log on" tab.
8. Select the "This account tab"
9. Enter the user account and password.
10. Click OK
11. Restart the service. 
Permanent Link 130