View FAQ
Frequently Asked Questions
Search
Keyword
Categories
Categories
WebWatchBot General 
NetMailBot General 
Website - General  
NetMailBot Performance 
Watch Item Settings/Configuration 
WebWatchBot Email Settings/Configuration 
NetMailBot Mail Merge & Using a Database 
NetMailBot - Attachments 
WebWatchBot Connectivity - Network - Firewalls 
WebWatchBot Known Issues 
NetMailBot Installation 
NetMailBot Known Issues 
WebWatchBot Installation 
WebWatchBot Errors (Not Relating to Installation) 
WebWatchBot Known Issues - Resolved 
WebWatchBot Performance 
Article
Category NetMailBot General 
Question/Issue Some of intended recipients still get no email 
Answer/Solution Everything seems to go fine with sending emails with NetMailBot - I receive no errors, either from NetMailBot, my sending SMTP server, or any of my recipients' receiving SMTP servers, yet some of my intended recipients still get no email. What is happening?

An increasing "problem" is the use of Unsolicited Commercial Email (UCE, or commonly referred to as "SPAM") filtering. Recall that NetMailBot communicates directly with your sending SMTP server, but the sent emails have to make their way to the recipients' receiving SMTP servers and ultimately to your recipients' mail clients. Along this chain, a mail might be judged as "SPAM" and filtered out, possibly at the receiving server, or at a client program. Unfortunately there is no way to control this from your end. If people who are expecting your mail complain that they never receive it, and you encountered no errors in sending it, they might want to check with their system administrators to see if their receiving mail server is configured for "SPAM" filtering. 
Permanent Link 96